Váš spolehlivý partner pro přepravu objemných i malých zásilek do i ze zahraničí a v rámci ČR.

Jak bezpečně posílat balík s vínem?

Poradíme, jak zajistit bezpečné zasílání skleněných lahví s vínem, aby nedošlo k jejich rozbití při přepravě. BalikServis.cz - balíky bezpečně, rychle a spolehlivě!

Zasílání vín zákazníkům nebo obchodním partnerům není úplně bez rizika. Proto představujeme několik typů opravdu spolehlivých obalů, se kterými bude přeprava bezpečná a neutratíte za ní mnoho. 

Jaká jsou rizika přepravy? Vaše krabice s vínem se může ocitnout ve spodu těžkého stohu obalů, 6 – 8 x se krabice naloží a vyloží a manipuluje se s ní po válečkovém dopravníku, kde se mohou krabice srazit. 

O jaké lahve vlastně jde? Dříve než přistoupíme k obalu, je dobré si uvědomit, jakou láhev hodláme posílat. Je to důležité, protože, čím nám obal bude lépe pasovat na láhev, tím lepší bude mít ochranné vlastnosti. Pokud si vyberete správný obal, nemusíte již dále přikupovat výplňový materiál. Rozlišujeme 4 typy lahví: Láhev Bordeaux, láhev Burgunder, láhev Schlegal, láhev na sekt.

Jaké obaly doporučujeme? Nabízíme dva typy obalů pro zasílání vína. Jedná se o speciálně navržené krabice na víno, které Vaše zboží ochrání i ve velmi náročných podmínkách přepravy zásilkovými společnostmi. 

Jednou z možností jsou přepravní krabice na lahve PROFI jsou speciálně navržené super odolné obaly na víno vhodné pro přepravu zásilkovými společnostmi. Lahve na víno se zasunují do speciálních pouzder z pětivrstvé vlnité lepenky, které společně se stěnou krabice poskytují dodatečný tlumivý účinek při nárazech a pádech zásilky. Jsou vhodné pro lahve typu: Bordeaux (vysoká, nízká), Burgunder. Krabice jsou vhodné pro stohování. 

Další alternativou jsou krabice na víno Smart Vinebox slouží pro bezpečnou přepravu lahví typu Beordeaux, Schlegal, Burgunder a Sekt. Krabice společně s certifikovanou vložkou z vlnité lepenky ochrání vína, šumivá vína a šampaňské při případných pádech a nárazech v přepravním řetězci. 

Chcete jinou krabici?  

Pokud z jakéhokoliv důvodu chcete jinou krabici, rozhodně doporučujeme dodržovat tato pravidla:

  • používejte výplňové materiály v dostatečném množství, aby byly lahve ochráněny při pádech a otřesech 
  • lahve se nesmí navzájem dotýkat, oddělte je od sebe například zabalením do bublinkové fólie nebo proložkami

Doufáme, že je článek pro Vás dobrým návodem. Nyní už jen stačí vyplnit formulář pro kalkulaci ceny a poslat zásilku přes https://www.balikservis.cz/.